Luxusný život

Profesie: 10 povolaní, ktoré sú platené najlepšie

profesie

videní: 40.1K

Peniaze vládnu všetkému okolo. Zdá sa, že je to pravda. 90% dospelých sa väčšinu svojho času venuje zarábaniu peňazí. Nech už sú ich profesie akékoľvek. Ak si práve na križovatke dospelosti a rozhoduješ sa, akej profesii sa budeš venovať, alebo si už znudený zo svojej práce, ktorá aj tak neprináša dostatočné množstvo financií do tvojho rozpočtu, TOP10 má pre teba tipy na najlepšie platené profesie na svete. určite stoja za zváženie.

1. Fyzioterapeut

Všetci dobre vieme, ako sú platení profesionálni športovci. Šport je zákonite spojený s častými zraneniami. Preto sú športovci ochotní zaplatiť nemalé peniaze, aby im niekto pomohol s ich zdravotným stavom rýchlo a kvalitne. To je dôvod, prečo sa priemerný plat fyzioterapeuta v Amerike pohybuje od 53 812 USD do 84 559 USD ročne. Na Slovensku je to okolo 768 eur mesačne, ak rozprávame o fyzioterapeutovi, ktorý je zamestnaný v nejakom zdravotníckom zariadení.

profesie

2. IT analytik

V dnešnej dobe je dôležité byť online. Preto potrebujú všetky firmy IT sektor. Analýza počítačových systémov slúži ako prepojenie medzi obchodnou časťou spoločnosti a oddelením IT. V závislosti od mnohých faktorov sa plat takéhoto analytika v môže pohybovať od 42 963 USD do 92 212 USD. Na Slovensku si IT analytik prilepší v priemere o 1954 eur mesačne.

profesie

 

3. Strojný inžinier

Ak rozumieš rôznym mechanizmom a strojom, táto práca je pre teba dobrou voľbou, najmä vzhľadom na skutočnosť, že môžeš zarobiť od 49 896 dolárov do 92 650 dolárov. A príklad Tonyho Starka dokazuje, že to nie je limit! Na Slovensku je  priemerný plat na tejto pozícii 1259 eur.

profesie

 

4. Veterinár

Ak nemáš rád bezduché stroje a namiesto toho miluješ zvieratá, povolanie veterinára je len pre vás. Môžeš počítať s priemerným platom vo výške 72 299 dolárov. U nás je to okolo 947 eur mesačne.

profesie

 

5. Softvérový vývojár

Niet pochýb, že toto patrí medzi najlepšie platené profesie vôbec. Plody práce týchto ľudí robia tvoj každodenný život oveľa jednoduchší. Pri správnom druhu softvéru sa priemerný človek môže zmeniť na umelca, filmového režiséra alebo hudobníka, pričom mu stačí vlastný počítač. To je dôvod, prečo je práca vývojára naozaj dobrá a môže ti priniesť príjmy až do výšky 100 000 USD. Ak sa bavíme o slovenských platoch, môže sa takýto človek tešiť z 2000 eur mesačne.

profesie

 

6. Art director

Táto práca vyžaduje, aby si spojili kreativitu, lásku k estetike a tradíciu v oblasti vzťahov s verejnosťou a marketingu. Ak sa môžeš pochváliť týmito schopnosťami, tvoj plat sa bude pohybovať medzi 76.621 dolárov – 108.394 dolárov. U nás to bude okolo 1830 eur mesačne.

profesie

 

7. Farmaceut

Tak toto je voľba číslo jedna. Okrem veľmi dobrého platu (107 833 USD) dostaneš aj možnosť dostať sa k „veľmi fajn tabletkám“ a to úplne legálne. Srandy bokom, na Slovensku sa v lekárňach zarába tiež nadpriemerne. Okolo 1200 eur mesačne.

profesie

 

8. Právnik

Tieto profesie si na začiatku vyžadujú investície v podobe množstva času, peňazí a vedomostí, ale nakoniec sa môžeš spoľahnúť na plat  46 041 až 150 513 dolárov. Aj u nás sa profesia právnika spája s dobrým zárobkom. Priemerne by malo ísť o 1432 eur.

profesie

 

9. Zubár

Ak sa ti pri myšlienke vykrúcania zubov iných ľudí nezdvíha žalúdok, môže to byť dobrý zdroj príjmov a prinesie ti ročne okolo 147 716 dolárov. Alebo u nás 1448 eur mesačne.

profesie

 

10. Chirurg

Ak je pre teba zubár ešte slabá káva, pokojne sa môžeš stať chirurgom. Ak sa naučíš, ako ľudí rozrezať, otvoriť a potom zošiť tak, aby sa cítili po tomto zákroku lepšie, môžeš si zarobiť 300 945 dolárov – 422 350 dolárov ročne. Na Slovensku sa plat lekárov pohybuje priemerne od 1000 eur vyššie. Ak by si chcel túto laťku posunúť ešte vyššie, stále je tu aj plastická chirurgia.

profesie

SCRUBS — NBC Series — „His Story II“ — Pictured: (l-r) Donald Faison as Turk, Robert Maschio as ‚The Todd‘ — Touchstone Photo

Zdroj: brainberries | platy.sktopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov