Foto

Anorexia či bulímia? Títo ľudia svoj boj vyhrali!

Anorexia či bulímia? Títo ľudia svoj boj vyhrali!

videní: 6.6K

Poruchy príjmu potravy ako je anorexia či bulímia postihujú čoraz viac a viac ľudí. Dôvody sú rôzne. Najčastejšie sa skloňuje akýsi chorý ideál krásy a stresujúce obdobia v živote človeka. Ťažký boj s týmito chorobami sa však dá vyhrať! Tu je niekoľko ľudí, ktorý to dokázali.

Anorexia alebo mentálna anorexia je duševná choroba, pri ktorej človek odmieta potravu a má skreslenú predstavu o svojom tele. Najčastejšie postihuje ľudí vo veku od 12 do 45 rokov. Často je spojená s vážnou životnou udalosťou, s ktorou sa človek nedokáže vysporiadať, a preto sa stáva spúšťačom choroby. Pri anorexii človek úmyselne znižuje príjem tekutín a potravy, zvyšuje energetický výdaj častým cvičením a často sa snaží vyprovokovať zvracanie alebo berie preháňadlá. Anorexia postihuje viac ženy ako mužov. Ďalšou z porúch prijímania potravín je bulímia. Pri tejto mentálnej chorobe sa pacient nekontrolovateľne prejedá a potom skrz výčitiek sa snaží dostať potravu z tela von, najčastejšie vyprovokovaným zvracaním.

Pri oboch týchto chorobách je dôležitá včastná komplexná liečba, pretože okrem zdravotných problémov so sebou prinášajú aj časté riziko samovraždy. Boj s týmito poruchami nie je nikdy taký jednoduchý, ako by sa mohlo zdať. Aj keď pre teba je jedenie bežný proces, ktorý vykonávaš už takmer automaticky, pre mnohých to znamená veľa sebaovládania a motivácie.

Každý, koho v živote postretla anorexia či bulímia vie, aký je boj s takýmito ochoreniami ťažký. Preto sa mnoho ľudí, ktorí svoj boj vyhrali, rozhodlo, že bude zdieľať fotografie z najtemnejšieho obdobia v ich živote. Chcú motivovať ostatných s poruchami príjmu potravy, aby začali bojovať a hlavne, aby si uvedomili, že sa dá zvíťaziť. TOPdesať ti prináša niekoľko úžasných fotografií krásnych ľudí, ktorý svoj boj vyhrali.

1. Hayley Wilde sa podarilo porodiť zdravé bábätko po tom, čo zmenila svoj životný štýl.

anorexia

2. Kaitlyn Davidson Mala niekedy menej ako 37kg.

anorexia

 

3. Úžasná zmena!

anorexia

 

4. Mám dvakrát svoju pôvodnú váhu a som viac ako dvojnásobne šťastná!

anorexia

 

5. Rozdiel jedného roka.

anorexia

 

6. Christie Swadling mala istú dobu len 31kg.

anorexia

 

7. Nájsť opäť šťastie je naozaj možné!

anorexia

 

8. Margherita Barbieri začala chudnú po tom, ako ju jej baletná učiteľka vysmiala za jej „hrozné stehná“.

anorexia

9. Dannyho Walsha postretla anorexia po tom, čo sa stal posadnutý futbalom.

anorexia

 

10. Ročný rozdiel.

anorexia

Zdroj: stylisheve | wikipédia topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov