Zaujímavosti

Zámena manželiek: Čo si naozaj myslia o relácii diváci?


videní: 11.8K

Reláciu Zámena manželiek pozná snáď každý. Na obrazovkách sa objavila už dávno a akosi vydržala až dodnes. TV Markíza túto reality show „okukala“ zo zahraničia, konkrétne z Nikaraguy, a priniesla nám slovenskú verziu. 

Podstata väčšiny reality show je založená na možnosti divákov nahliadnuť do súkromia iných ľudí. Záujem divákov o sledovanie intimity iných ľudí je obrovský, o čom sa presvedčili všetky televízie, ktoré sa rozhodli siahnuť po žánri reality show. Témou relácie Zámena manželiek je nahliadnutie do sveta obyčajných rodín. Tento formát sľubuje úspech, pretože ľudí vždy zaujíma súkromie druhých. Sme už raz takí. Preto sa na obrazovky dostávajú hlavne situácie zaujímavé pre verejnosť. Takými sú hádky, spory, tajnosti, ktoré neraz vyplávajú na povrch počas natáčania, vyhrotené situácie…

zamena_manzeliek

Čo si však o tom myslia diváci? Rozhodli sme sa vytvoriť dotazník, v ktorom respondenti bližšie popisovali svoj vzťah k relácii Zámena manželiek. Medzi opýtanými boli ľudia všetkých vekových kategórií. Z výsledkov vyplynulo, že reláciu pravidelne sleduje “len” 9 % účastníkov dotazníka. Polovica opýtaných si dokonca myslí, že relácia nemá čo robiť na obrazovkách televízie. Aké prekvapivé…

Pýtali sme sa aj na to, aký cieľ má relácia podľa divákov. V tejto otázke bolo možné vybrať viac odpovedí. Takmer 60 % sa zhodlo na tom, že relácia má za úlohu diváka najmä pobaviť. 26 % tvrdí, že chcú hlavne zaujať a 20 % si myslí, že relácia objektívne ukazuje život ľudí na Slovensku. Len 5 % odpovedalo, že jedným z cieľov tohto formátu je diváka poučiť.

Z nášho malého “výskumu” sme zistili, že podľa väčšiny divákov ide o plytkú a umelo vyhrotenú tému. Relácia Zámena manželiek je akoby nedotiahnutá do konca. Možno by pri záverečnom stretnutí mohol asistovať psychológ, aby pomohol jedincom s ich problémami.

Zámena manželiek

Zaujímavosti

– Štáb žil s rodinou dva týždne pred natáčaním. Rodiny si po určitom čase na kameru a na ľudí okolo nej zvykli, a tak nič nebránilo tomu, aby sa začali správať prirodzene. Alebo, aby sa naučili zahrať svoju rolu a užiť si svojich 5 minút slávy.

– Jaroslav Vojtek, režisér filmu Cigáni idú do volieb, sa s protagonistami svojho filmu spoznal vďaka Zámene.

– Honorár účastníkov Zámeny manželiek sa v Čechách dostal na hranicu 100 000 Kč.

– U nás je odmena za účasť dokonca 3700 eur a odmena za odporúčanie známych do zámeny 300 eur.

Zdroj: YouTube | Markíza topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov