Foto

Takto to vyzerá, keď si mačka užíva drogy


videní: 9.9K

Profesionálny zvierací fotograf, mačka a kocúrnik obyčajný. Táto kombinácia je predurčená na úspech. Neveríš? Pozri sa, ako Andrewova mačka reagovala na známu mačaciu drogu.

“Ahoj, som Andrew a som zvierací fotograf známy svojimi očarujúcimi fotkami mačiek. Niekedy som bol alergický na mačky. Teraz žijem so svojou priateľkou, troma mačkami, ktoré sú naše a niekoľkými ďalšími útulkovými mačatami,” vraví o sebe úspešný fotograf.

Nedávno dokončil svoj projekt o láske mačky k zelenej bylinke, zbierka fotografií vyšla 19. júna pod názvom CAT ON CATNIP. Áno, myslíš si správne, tou bylinkou je práve kocúrnik obyčajný zvaný aj catnip.

O čo vlastne ide? Kocúrnik je pre mačky veľmi lákavá rastlinka. Máloktorá jej odolá. Keď ho mačka oňuchá, je ako zdrogovaná. Ako pôsobí kocúrnik na mačku? Jeho silice reagujú so sliznicou mačiek, ktoré ho s obľubou ovoniavajú. Akonáhle sa toto stane, začnú sa vyplavovať feromóny, ktoré aktivujú v mačacom mozgu receptory a spôsobujú krátkodobú uvoľňujúcu reakciu v tele mačky. Za všetko môže vlastne látka nepetalaktón, ktorú táto rastlinka obsahuje. Jednoducho povedané, mačka sa cíti ako na LSD alebo THC asi po dobu 10 minút.

mačka

Mačka je ale múdra bytosť. Aby bol jej stav z tejto “drogy” čo najlepší, najprv sa o lístky rastliny len trie, aby z nej uvoľnila čo najviac návykovej látky. Až potom ju očuchá alebo zje. Mačka má pod vplyvom kocúrnika často zvláštne oči, je akčná, prechádza sa, robí veci mimo jej bežných fyzických schopností, na krátky čas je dezorientovaná.

Nemusíš sa ale báť, kocúrnik je pre tvoju mačku bezpečný. Je to obyčajná bylinka, ktorú si môžeš pestovať na parapete alebo v záhradke úplne beztrestne. A keď sa k nemu dostane tvoja mačka, nechaj ju, nech si užije svoju chvíľku blaženosti.

Kocúrnik je využívaný aj v medicíne: zoznam problémov, s ktorými ti dokáže pomôcť je takmer nekonečný. Okrem iného účinne odplaší nežiadúci hmyz.

A teraz sa už pozri na tieto bláznivé fotografie. Určite to bude stáť zato!

mačka

mačka

mačka

mačka

mačka

mačka

mačka

mačka

mačka

mačka

 

 

mačka

mačka

mačka

mačka

mačka

mačka

mačka

mačka

mačka

 

Veríme, že ťa tieto fotky zaujali a si odhodlaný vyhľadať si viac o účinkoch mačacej drogy. My máme pre teba ešte jeden BONUS:

Zdroje: TOP10 | Boredpanda | catster | YouTube

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov