TOP 10

10 pesničiek, ktoré ťa rozveselia za každých okolností

rozveselia

videní: 10.6K

Každý z nás má občas dni, kedy sa jednoducho nedarí a zdá sa, že už nič nemôže byť horšie. No netreba klesať na duchu a radšej sa počas takých dní sústreď na veci, ktoré ťa rozveselia. Ako napríklad týchto 10 pesničiek. 🙂

Napriek tomu, že každý z nás má v obľube iný žáner, iný štýl, iného interpréta, inú najobľúbenejšiu pesničku, nasledujúcich 10 skladieb má niečo spoločné. Takmer zaručene ťa rozveselia. Minimálne jedna z nich. Spomeň si na náš článok, keď najbližšie nebudeš mať svoj deň a vypočuj si jeden z týchto v mnohých prípadoch nestárnucich hitov.

10. Katrina and the Waves – Walking on Sunshine (1983)

“Walking on Sunshine” je typickou pesničkou, ktorú nebudeš môcť dostať z hlavy. Pravidelne sa nachádza na mnohých filmových a televíznych soundtrackoch, no pre nás je zaujímavá napriek pozitívnej energii, ktorá z nej priam srší.

 

9. ABBA – Dancing Queen (1976)

Celosvetovo najpopulárnejším hitom švédskej megaúspešnej kapely ABBA je “Dancing Queen”. Ide o jeden z najznámejších hitov dvadsiateho storočia! A hlavne má z nej človek dobrú náladu. 🙂

 

8. Electric Light Orchestra – Mr. Blue Sky (1978)

Ďalší z textov, ktorý sa sústredí na zmenu z upršaného počasia na slnečné. Jeff Lynne ju napísal počas dovolenky vo švajčiarskych Alpách. Inšpirácia ho obchádzala počas zamračených dní, no zrazu sa na oblohe objavilo slnko a zvyšok je história.

 

7. The Jackson 5 – I Want You Back (1969)

Prvý singel Jackson 5 v spolupráci s nahrávacou spoločnosť Motown Records spustil ošiaľ a vydláždil cestu k celosvetovej sláve pre Jackson 5.

 

6. Mark Ronson ft. Bruno Mars – Uptown Funk (2014)

Najnovšia skladba v rebríčku pochádza od moderného kráľa funku Bruna Marsa. Uptown Funk je jednoducho moderná klasika, z ktorej sa nedá nemať dobrá nálada.

5. James Brown – I Got You (I Feel Good) (1965)

Predošlá pesnička by zrejme nikdy neexistovala, ak by nebolo kráľa funku Jamesa Browna. Jeho najznámejší hit I Feel Good je jednoducho hymnou všetkých pozitívnych ľudí.

 

4. Pharrel Williams – Happy (2013)

O tejto pesničke mnoho vraví už len jej samotný názov. 🙂 Pesnička pôvodne vznikla k filmu o Mimoňoch, no vďaka pozitívnej energii sa z nej stal celosvetový hit.

 

3. The Beatles – Here Comes The Sun (1969)

60-te roky boli, ako sa zdá, celé len o šťastí a usmievaní sa. Beatles so svojou skladbou Here Comes The Sun vytvorili jeden z najlepších hitov o dobrej nálade!

 

2. The Beach Boys – Wouldn’t It Be Nice (1966)

Aj táto skladba od Beach Boys je spájaná s dobrou náladou a nevinnosťou ako takou. Hoci ide o pomerne konzervatívnu skladbu, otvorila cestu k legendárnemu zvuku Beach Boys.

 

1. The Temptations – My Girl (1964)

Zďaleka najväčší úsmev na tvári nám vyčarila pieseň od Temptations s názvom My Girl. Aj tenti hit pochádza z veselých 60-tych rokov. Ak si mal náročný deň v práci alebo v škole, toto je tá skladba, ktorú by si si mal vypočuť ako prvú!

Zdroj: WatchMojo | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov