TOP 10

Disney: 10 tajných faktov o princeznách

disney

videní: 11.8K

Miluješ princezné, ktoré vytvorilo Disney? Samozrejme! Kto by ich nemal rád. Od snehulienky až po Annu z ľadového kráľovstva. Disney má dlhú históriu, počas ktorej vytvorilo množstvo rozprávok, kde vystupovalo množstvo princezien. Vyrastali sme pri ich rozprávkach snáď všetci. Poznali sme ich mená, príbehy a piesne, ktoré boli veľmi chytľavé (niekedy sme ich nedostali z hlavy ani po pár dňoch). Možno si však myslíš, že princezné od Disney poznáš dôverne, ale je to aj naozaj pravda? Určite nie a my ti preto dnes predstavíme týchto 10 tajných faktov, ktoré ťa určite prekvapia.

 

 

Disney: 10 tajných faktov o princeznách

Princezná Jazmína (Aladin) mala mať pôvodne veľmi dlhé a úplne iné meno. Pôvodne sa totižto mala volať Badroulbadour zo zbierky Tisíc a jedna noc.

Disney miluje prepájať a spájať svoje rozprávky a postavy dohromady. V tomto prípade Ariel a Hercules sú bratranci z druhého kolena, pretože Ariel je dcérou Tritona. Triton je syn Poseidona, ktorý je bratom Dia. Herkules je teda synom Dia.

Beyonce odmietla konkurz na hlavnú postavu v rozprávke Princezná a žabiak, takže úlohu nakoniec dostala Anika Noni Rose. O túto rolu sa usilovali aj Alicia Keys, Tyra Banks a Jennifer Hudson.

Elsa (Ľadové kráľovstvo) je jedinou princeznou Disney, ktorá sa nakoniec stane kráľovnou. V tomto prípade snehovou kráľovnou.

Kým všetky princezné majú krásne mená, Tiana vlastne znamená po grécky princezná.

Annu z Ľadového kráľovstva nadabovali až štyri rôzne herečky: Livvy Stubenrauch, Katie Lopez, Agatha Lee Monn a Kristen Bell.

Existuje aj oficiálna zostava princezien. Bohužiaľ, princezná Leia, Anna Elsa a Moana sa ešte tak skoro v tejto zostave neobjavia.

Keďže sa jedná o rozprávky, je preto veľmi neobvyklé ak princezná niekoho zabije. Rozprávka Mulan však bola iná, pretože princezná v nej zabila až 1995 ľudí, čo je naozaj obrovské číslo…

Väčšina ľudí si myslí, že Pocahontas je prvou domorodou americkou princeznou. Nie je to však pravda, pretože prvou domorodou americkou princeznou bola Tiger Lily z rozprávky Peter Pan.

V roku 1989 sa Ariel z Malej morskej panny stala prvá princezná od Disney za posledných 30 rokov. Poslednou princeznou pred ňou bola v roku 1959 Aurora z rozprávky Šípková Ruženka.

 

 

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov