TOP 10

Tieto obrázky ti ukážu skutočnú veľkosť niektorých objektov

skutočnú veľkosť

videní: 9.8K

Niekedy naša predstavivosť nedokáže spracovať skutočnú veľkosť niektorých vecí. Zvyčajne si v našej hlave všetko zmenšujeme, pretože nemôžeme uveriť tomu, že niektoré veci sú naozaj tak obrovské. A práve tieto dnešné obrázky ti ukážu skutočnú veľkosť niektorých objektov na našej planéte. Kevin Wisbith totiž vytvoril tieto koláže, ktoré nám majú pomôcť pri chápaní skutočnej veľkosti objektov. My v redakcii sme boli naozaj veľmi ohromení a dúfame, že teba dokážu tieto koláže zaujať taktiež.

Obrázky ti ukážu skutočnú veľkosť niektorých objektov:

Raketový motor a Smart

Raketový motor M-1 bol vyvinutý pre vesmírny program NASA v 50-tých rokoch minulého storočia. Je to najväčší motor na svete: jeho priemer je väčší ako 4 metre, takže by sme s ním dokázali prikryť Smart-ko.

Pulmonoscorpius a mačky

Prehistorické živočíchy boli oveľa väčšie ako tie moderné kvôli vysokej úrovni kyslíka. Títo škorpióny dorastali do dĺžky až 60 centimetrov. Boli obrovské takmer ako dnešné mačky. Našťastie tieto tvory už dávno vyhynuli.

Ropný tanker  a Central Park

Seawise Giant, ropný tanker je dlhý neuveriteľných 458 metrov. Ak by sme ho umiestnili na najväčšie jazero v Central Parku v New Yorku, vyzeralo by to nejako takto: od pevniny by bol vzdialený necelých 10 metrov.

Asteroid „Dionysus“ a most Golden Gate

Asteroid „Dionysus“ je súčasťou skupiny Apollo asteroidov. Jeho šírka dosahuje neuveriteľného 1,5 kilometra. Ak by sa vznášal nad mostom Golden Gate v San Franciscu, vyzeralo by to nejako takto.

Titanic a moderné lietadlové lode

V jeho dobe bol Titanic jedným z najväčších plavidiel. Jeho dĺžka dosahovala 262 metrov. Ak to však porovnáme s lietadlovou loďou Ronalda Reagana, nevyzerá až tak obrovsky. Za zmienku však stojí, že táto lietadlová loď meria až 332 metrov.

 

 

Rádioteleskop a Las Vegas

Najväčší rádioteleskop sa nachádza v Číne a jeho priemer meria 500 metrov. Ak by sme ho umiestnili do centra Las Vegas, vyzeralo by to takto.

Diamantová baňa Mir a Willis Tower

Baňa Mir je jedna z najhlbších baní na svete. Hlboká je až 525 metrov. Aby bola Willis Tower (druhá najvyššia budova v USA s výškou 527 metrov) umiestnená na dne bane, na povrchu by bolo vidieť iba jej hrot.

B-2 a štadión

Bomber B-2 je jedným z najväčších a najdrahších bombardérov na svete. jeho rozpätie krídiel dosahuje takmer 50 metrov a dá sa porovnať so šírkou futbalového ihriska.

Burj Khalifa a Empire State Building

Burj Khalifa je najvyššia budova na svete. Meria neuveriteľných 828 metrov. Je o 446 metrov vyššia ako Empire State Building.

Hviezda Smrti a Zem

Keby existovala Hviezda Smrti, takto by vyzerala ak by prelietavala nad Floridou.

 

 

Zdroj: brightside / topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov