TOP 10

12 jedinečných domov, v ktorých by si nechcel bývať


videní: 9.1K

Dom, náš domov a miesto na ktoré sa radi vraciame po ťažkom dni. Je to miesto, kde žijeme spoločne s našimi rodinami a kde sa cítime najlepšie. Ako sa hovorí, všade dobre, doma najlepšie. Žiť môžeme v jednoduchých rodinných domoch, prípadne v bytových domoch, no niektorí ľudia majú radšej extrémy. Práve na tieto sa dnes pozrieme. Stránka Brightside zverejnila zoznam týchto 12 jedinečných domov na svete, v ktorých by si zrejme bývať nechcel.

12. Heliodome, Francúzsko

Heliodome vo Francúzsku je dom, ktorý šetrí energiu a uľahčuje tvoj život. Solárne panely v dome pomáhajú udržiavať v lete dom chladný a naopak v zime zasa teplý. Toto miesto je možné navštíviť ako turistickú atrakciu.

11. Habitat 67, Montreal, Kanada

Kto vedel, že bloky nahádzané na seba by mohli tvoriť blok apartmánov? Táto úžasná stavba bola postavená v Montreale, Kanade. Pri stavbe sa neuvažovalo o tom, že tu budú niekedy žiť ľudia. Osud to však zariadil inak.

10. Futuro, Švédsko

Futuro je prefabrikovaný dom v tvare kozmickej lode, ktorý navrhol Matti Suuronen. Takéto domčeky môžeme nájsť po clom svete, najviac sa ich však nachádza vo Fínsku – domovine architekta.

9. Zrkadlový dom, Taliansko

Tieto domy sa nachádzajú v talianskom meste Bolzano. Je ťažké si ich všimnúť, práve kvôli ich jedinečnému zrkadlovému dizajnu, ktorý ma na svedomí splývanie s okolitým prostredím. Tieto domy si je možné prenajať počas celého leta.

8. The Mechanical Hobbit House, Česká republika

Tento dom získal množstvo ocenení za ekologické bývanie. Dom sa staval takmer tri desaťročia, no bezpochyby ostane stáť oveľa dlhšie.

7. The Nautilus House, Mexiko

Skutočným umeleckým dielom je tento Dom v Naucalpan de Juarez v Mexiku, ktorý postavil Javier Senosiain. Dom je počas celého roka otvorený pre verejnosť.

 

 

6. The Stone House, Portugalsko

Tento kamenný dom v Portugalsku stojí na súkromnom pozemku obklopenom plotom. Určite ti tento dom pripomína časy, kedy ľudstvo žilo v jaskyniach. Nie je jasné, kto v dome žije, ale majitelia sa musia chrániť pred zvedavými bádateľmi značkami “Súkromný pozemok”.

5. Rotterdam Cubic Houses, Holandsko

Kubické domy v Rotterdame sú v súkromnom vlastníctve. Ich jedinečný vzhľad získal množstvo pozornosti. Napriek tomu sa dá v týchto domoch ubytovať. Jediné čo preto musíš urobiť je včas si zarezervovať izbu.

4. The Shoue House, Holandsko

Tento domček v tvare topánky v Holandsku je taký roztomilý a útulný, že vyzerá ako keby vyskočil priamo z rozprávky. Vlastne je to aj pravda. Je to dom Alfreda J. Kwaka z rozprávky z roku 1990, ktorá nesie rovnaké meno.

3. The Biomorphic House, Izrael

Tento futuristický dom v izraelskom meste Nehusha postavil francúzsky architekt Ephraim Henry Pavie. Je ekologicky šetrný a vyzerá naozaj úžasne.

2. The Upside-Down House, Nemecko

Zoo v Getorffe má dom, ktorý sa veľmi od bežného domu nelíši, ale aj tak je iný. Dom je dole hlavou a stojí na streche.

1. Toaleta, Kórea

Áno, tak toto je pán všetkých domov. Nachádza sa v meste Suwon. Táto budova má tvar toalety a pre návštevníkov je otvorená po celý rok. Taktiež hostí udalosti ako sú koncerty a výstavy.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov