Tipy a triky

Deň otcov sa nezadržateľne blíži, ako ho osláviš ty ?

deň otcov

videní: 10.6K

Narozdiel od Dňa matiek, Deň otcov nezažíva až taký veľký boom. Áno, mamky sú tie, ktoré dieťa porodia, starajú sa, v noci k nemu vstávajú a obetujú mu celý život. No otec zvyčajne veľmi nezaostáva. Taktiež sa mu zmení celý život, tiež cíti tu obrovskú lásku k človiečikovi, ktorého splodil. Preto je namieste so svojím tatkom osláviť aj tento sviatok. 

Tretia júnová nedeľa už viac ako storočie patrí oslave otcovstva. Tento rok to vychádza na 18. jún. Aj napriek tomu veľa ľudí nevie, že takýto sviatok existuje a ako vznikol. Tak sa na to teda spoločne pozrime…

father-1663312_960_720

Prekvapivo má tento sviatok na svedomí žena. V roku 1910 sa Američanka Sonora Smart Doddová rozhodla vzdať úctu svojmu tatkovi. Jej otec bol veterán občianskej vojny a po smrti manželky sa o svoje deti staral sám. A nebolo ich málo, z ich spoločnej lásky totiž vzniklo 6 „hladných krkov“. No asi si vieš predstaviť, ako sa musel snažiť, aby z nich vychoval správnych ľudí a nič im nechýbalo. Počas kázne ku Dňu matiek si to uvedomila aj spomínaná Sonora. Chcela, aby mali podobný sviatok aj otcovia.

Prvá neoficiálna oslava Dňa otcov sa konala v deň narodenín Sonorinho otca – 19. júna 1910. Akosi sa to uchytilo a Deň otcov bol stále populárnejší. V roku 1966 podpísal prezident Lyndon Johnson vyhlásenie, v ktorom ustanovil tretiu júnovú nedeľu ako oficiálny Deň otcov.

A čo od teba dostane tvoj tatko tento rok? Redakcia TOP10 má pre teba pár tipov.

1. Handmade

Najjednoduchšie, najrýchlejšie a najefektívnejšie riešenie. A určite urobí najväčšiu radosť. Farby na textil alebo keramiku sa už dajú zohnať pomerne ľahko. Ak robíš darček tatkovi svojich ratolestí, jednoducho kúp biele tričko za euro päťdesiat a drobcovi daj do ruky fixy na textil. Alebo ešte jednoduchšie, vytvorte pozdrav s pekným odkazom vo vnútri.

Ďalšie handmade darčeky, ktoré potešia: Vlastnoručne vyrobené kupóny, foto koláž, rámik na fotku, medaila pre najlepšieho otca…

Zdroj: Youtube

 

2. Potlač, výšivka a gravírovanie

Do tejto kategórie spadajú tričká, hrnčeky, osušky… Tlačí sa dnes už takmer na všetko, takisto existujú firmy, ktoré gravíruju takmer na počkanie. Zapaľovač či prívesok s pekným nápisom a obrázkom určite poteší. Už len zapnúť fantáziu. Ak je však práve dnes vypnutá, máme pre teba pár tipov na vtipné nápisy. Napríklad:

  • Mám doma krásnu dcéru a manželku. Tiež mám zbraň, lopatu a alibi.
  • Ľutujem, dámy, som tatko a som zadaný.
  • Dôvody, prečo sa oplatí byť rodičom: (mená detí)
  • Mám úžasne deti. Krásne po tatkovi a múdre tiež po mne.
  • Robím úžasné deti.
  • Vážim si tvoju trpezlivosť, ktorú si so mnou mal v mojich
    problematických rokoch…od narodenia až doteraz.

Na internete nájdete ešte mnoho ďalších. A niekedy stačí aj jednoduché vševravné „Ľúbime ťa!“

deň otcov

 

 

3. Zážitok

Možno sa dá tento darček pokladať za drahší. Avšak, ak bol tatko šikovný a má viacero detí, môžu zložiť finančné prostriedky a dopriať otcovi zážitok, na ktorý nezabudne.

sports-217238_960_720

 

4. Sladkosť

Nemusíš byť práve skvelý cukrár, vyčarovať sladké potešenie môžeš aj bez pečenia. Stačí nápad a inšpirácia. Zožeň si malé farebné bonbóny alebo čokoládky a prilep ich na výkres v tvare Tatka šmolka alebo ľubovoľného nápisu. Šikovnejší môžu spraviť tortu alebo kyticu zo sladkostí. Taktiež môžeš vyskúšať jeden z nespočetne veľa jednoduchých receptov, ktoré sú dostupné na internete.

baked-goods-1839277_960_720

5. Video

V dnešnej dobe plnej počítačov a telefónov nie je problém vytvoriť video zo spoločných fotiek. Ešte krajší efekt dosiahneš, ak pomedzi fotky vložíš aj hovorené prianie či poďakovanie. Možno sa zdá tento typ darčeka technicky náročnejší na realizáciu, avšak dnes už existuje x programov a aplikácií, ktoré sa jednoducho ovládajú a výsledok je naozaj úžasný.

Zdroj: topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov