TOP 10

Zvláštne závislosti – akou trpíš ty? Druhá časť

zvláštne závislosti

videní: 15.2K

V minulom článku sme načrtli rebríček TOP 10 zvláštnych závislostí, medzi ktorými bolo napríklad pitie benzínu či závislosť od smrti. Dnes v tomto rebríčku budeme pokračovať a odhalíme ďalších 5 bizarných vecí, na ktoré niektorí ľudia nedajú dopustiť. Odvážiš sa tipovať, o aké zvláštne závislosti pôjde?

6. Pojedači

Pre túto závislosť je priam nutné vytvoriť vlastnú kategóriu. Medzi “Pojedačov” sme teda zaradili ľudí, ktorí sú závislí od jedenia rôznych vecí. 27-ročný Josh k životu potrebuje sklo. Keď si doňho zahryzne, cíti hrejivý pocit. Na uspokojenie svojej závislosti vyhľadáva predmety z tenkého skla – žiarovky, poháre na víno či šampanské… Zjedol už viac ako 250 žiaroviek a 100 pohárov. Od neho ďaleko neušla slečna, ktorá miluje hubky na umývanie riadu. Zje ich denne okolo 20. Časom zistila, že sú ešte chutnejšie, keď ich namočí do saponátu. Proti gustu žiaden dišputát… Okrem toho sú ľudia závislí napríklad na jedení kameňov, plastu, pracieho prášku, omietky, toaletného papiera …

 

zvláštne závislosti

 

7. Byť svetlý alebo tmavý?

Aj keď je všeobecne známe, že opaľovanie môže spôsobiť vážne zdravotné problémy, mnoho ľudí je závislých práve od neho. Majú pocit, že keď ich koža vybledne, budú menej atraktívni. Pri opaľovaní sa v soláriu produkujú UV lúče do tela endorfíny, ktoré vyvolávajú blažený pocit. Takže keď závislému zakážu vykonávať túto činnosť, vyvoláva to u neho podobné abstinenčné príznaky ako v prípade alkoholu alebo drog. Opačným extrémom trpí 19-ročná černoška, ktorá je závislá od bielenia pokožky. Aby sa neopálila, nosí vždy dáždnik alebo kapucňu. Na telo si aplikuje rôzne prípravky, ktoré majú jej pokožku zosvetliť. Robí to aj dvadsaťkrát denne.

 

zvláštne závislosti

8. Toto ešte upracem

Istá žena zo Chicaga je závislá od upratovania. Tvrdí, že 8 hodín spí a 8 hodín upratuje. Bojí sa bacilov, škvŕn, prachu a akejkoľvek špiny. Vďaka tomu si vybudovala slušnú závislosť od umývania, vysávania, čistenia a upratovania všeobecne. Spôsobuje jej to neopísateľné uspokojenie. Kto by nechcel takú ženu?

 

zvláštne závislosti

 

9. Zvláštna uspávanka

Mnoho ľudí má určité rituály, bez ktorých nezaspí. Predstavte si, že niektorí nedokážu zaspať bez zvuku fénu. Dokonca si vďaka tejto zvláštnej závislosti neraz spôsobili popáleniny či požiar v dome. Aj napriek tomu sa však svojej uspávanky nevedia vzdať. Monotónny zvuk ich upokojuje a navodzuje v nich pocit bezpečia.

 

zvláštne závislosti

 

10. Moderné drogy

Pre niekoho zvláštne závislosti, pre iného bežné činnosti. Moderné závislosti, ktoré ešte nedávno ľudia považovali za bizarné, sa dnes stávajú súčasťou života nejedného človeka. Hovoríme o závislosti od televízie, mobilného telefónu, internetu, online hier, nakupovania, cvičenia či práce. Ak si však závislý od stránky TOP 10, pokojne v tom pokračuj ;).

 

zvláštne závislosti

Zdroj: topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov