Zaujímavosti

10 netradičných Barbie bábik, o ktorých sa ti nesnívalo ani v najtajnejších snoch


videní: 11.2K

Barbie je celosvetový fenomén, ktorý pozná snáď každé dieťa. Na trh ju priniesla spoločnosť Mattel v roku 1959. Od vtedy prešla rôznymi zmenami podoby, oblečenia, pribudli jej priatelia, Ken, doplnky, zvieratá a vystriedala mnoho povolaní. Jej cieľom bolo od začiatku inšpirovať mladé dievčatá, aby sa nevzdávali svojich snov. Aj keď sa vyskytli nesúhlasne názory spojené s jej vzhľadom a telesnými proporciami, Barbie je dodnes najpredávanejšou bábikou všetkých čias. My ti dnes prinášame zoznam 10 netradičných Barbie bábik.

1. Potetovaná

Táto bábika od Mattela bola inšpirovaná japonskou značkou. Už od začiatku vyvolala mieru nesúhlasu zo strany niektorých rodičov. Zdá sa, že ružové vlasy a tetovanie na ramenách a chrbte boli pre nich už cez čiaru. Mnohí sa obávali, že bábika bude mať zlý vplyv na ich deti.

2. Bozkávajúca

Našpúlené pery sú dnes skôr hitom ako podivnosťou. Málokto však vie, že firma Mattel s týmto nápadom prišla už v roku 1979. Barbie mala šaty s potlačou bozkov a v balíčku bol pribalený aj rúž na narúžovanie pier.

3. Grófka Dracula

Firma Mattel často na bábikách spolupracovala so slávnymi módnymi návrhármi. Tak to bolo aj v prípade Boba Mackieho, ktorý pre nich vytvoril pár kúskov. Najzaujímavejší z nich je Grófka Dracula, ktorú predvádzali s popisom: navždy mladá a krásna. Áno, lebo ostatné bábiky zostarnú a stratia na kráse.

4. Tehotná

Hlavnou myšlienkou vytvorenia bábiky bola podpora mladých tehotných dievčat, ktoré ľudia odsudzovali. Rodičia nemohli namietať voči rodinným hodnotám, pretože na prste mala snubný prsteň. Napriek tomu sa však našli takí, ktorí si mysleli, že táto bábika je pre ich deti príliš reálna, a tak ju po protestoch stiahli z predaja.

barbie-223954_1280

5. Tanečnica pri tyči

Bábika Barbie je známa tým, že vystriedala mnoho zamestnaní od predavačky v McDonalde až po prezidentku. Tak prečo nie pole dance? Barbie v spodnom prádle, ktorá sa točí okolo tyče. Skôr darček pre dospelých ako pre desaťročné dievčatká.

6. Moslimka

Keďže Barbie zatiaľ nie je prispôsobená všetkým kultúram, mnoho mladých umelcov si ju prerobilo podľa seba alebo podľa svojej krajiny. Takto vznikla aj Hijarbie, ktorá je moslimskou obdobou Barbie. V podstate sú obe rovnaké, iba Hijarbie má oblečenie prispôsobené moslimskej kultúre.

7. Zombie nevesta

Svetoznáma bábika sa nevyhla ani strašidelným témam. Medzi najkrajšie zo strašidelných bábik určite patrí zombie nevesta. Inšpiráciou tvorcom bola pani Havishamová z príbehu Charlesa Dickensa. Je to prvá Barbie bábika, ktorá má sivú pokožku.

8. Star Trek

Barbie sa snaží uchytiť si fanúšikov rôznych odvetví. Tak to bolo aj v prípade špeciálnej bábiky, ktorá bola vytvorená pre Comic-Con v San Diegu. Na svoje si prišli fanúšikovia Star Treku, keďže Barbie je postavou Orion z tejto filmovej adaptácie. Táto verzia je zaujímavá už na prvý pohľad, jej zelená pokožka je dosť žiarivá a je vernou kópiou postavy menom Vina.

9. Gotická Barbie

Klasická Barbie pomaly ustupuje do pozadia, a tak firma Mattel prišla s nápadom gotickej bábiky. Aj keď sú bábiky Monster High v predaji iba pár rokov, medzi deťmi sú veľmi populárne a stali sa najpredávanejšími bábikami hneď po originálnej verzii bábiky. Zaujímavé je, že sa odlišujú vzhľadom aj spracovaním. Výrobcovia využili čoraz väčšiu popularitu podivných stvorení ako vlkolakov, upírov a čarovných tvorov.

monster-high-1440506_1920

10. Video Barbie

Táto bábika mala malú videokameru vo svojom hrudníku. Mohla nahrávať 30 minútové video, ktoré sa potom dalo skopírovať do počítača. Hračka bola čoskoro stiahnutá z predaja, pretože úrady sa báli natáčania pornografie.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov