TOP 10

TOP 10 fascinujúcich opustených raketových síl a jadrových bunkrov


videní: 11.4K

Hoci je svet v týchto dňoch už relatívne pokojný, stále môžeme vidieť, aké násilie sa na svete páchalo v priebehu posledného storočia. Dokonca aj v Severnej Amerike nájdeme opustené vládne bunkre, či dokonca raketové silá, ktoré boli postavené ešte počas druhej svetovej vojny. V Európe je veľmi ťažké odhadnúť, koľko sa tu takýchto podzemných bunkrov nachádza. Tiahnu sa po celej Európe, od západu po východ a v minulosti mali svoje dôležité opodstatnenie. Dnes ti prinášame TOP 10 fascinujúcich opustených raketových síl a jadrových bunkrov.

10. Johnston Atoll, USA

johnstonatoll

Nachádza sa v strede Tichého oceánu a v minulosti sa tu nachádzala bývala letecká základňa. V dnešnej dobe má túto oblasť na starosti United States Fish and Wildlife Service.

09. Diefenbunker, Kanada

diefenbunker

Odpoveď Kanady na studenú vojnu. V roku 1958, predseda vlády John Diefenbaker nariadil výstavbu bunkra, ktorý by umožnil riadiť krajinu v prípade jadrového konfliktu.

08. Saint Nazaire Submarine Base, Francúzsko

saintnazairesubmarine

Bunker pre nacistické ponorky U-boat. Jeden z množstva bunkrov, ktoré nacisti vybudovali pozdĺž pobrežia Francúzska.

07. Martin Marietta SM-68A-HGM-25A Titan I, Colorado

martinmarietta

Zatiaľ čo názov nie je veľmi príťažlivý, tak toto jadrové silo v blízkosti Dear Trail v štáte Colorado je veľmi významné. Prebiehal tu totižto prvý test viacstupňovej ICBM (medzikontinentálnej balistickej strely) americkej armády.

06. RAF Hethel, Anglicko

rafhethel

Táto opustená britská letecká stanica je v súčasnosti sídlom automobilovej spoločnosti Lotus.

 

 

05. Cape May, New Jersey

capemay

Tu môžeš nájsť pozostatky bunkru z druhej svetovej vojny priamo na pláži. A prečo sa bunker z druhej svetovej vojny nachádza na pláži v USA, keď sa tu vôbec nebojovalo? Američania sa totižto obávali, že nacisti by sa dokázali dostať až na brehy Spojených štátov. Preto z preventívnych dôvodov postavili tento bunker.

04. Normandia, Francúzsko

normandiafr

Pozostatky z bitky odohrávajúcej sa okolo Dňa D, niektoré z bunkrov, ktoré sa tu nachádzajú, sú stále zasypané zeminou.

03. Švajčiarsko

bunkersvajciarsko

Švajčiarsky hraničný obranný systém je jednoducho legendárny. Počas oboch svetových vojen si táto malá alpská krajina udržala svoju neutralitu. Časťou stratégie bolo vybudovanie obrovskej siete bunkrov, ktoré boli zastavané do Álp. Tieto bunkre sa tam nachádzajú aj dnes.

02. Vogelsang Missile Base

vogelsang

Nachádzal sa tu jeden z hlavných skladov jadrového arzenálu Sovietskeho zväzu, smerom na západ. Základňa bola skvele ukrytá vo východnom nemeckom lese, že jej časti sa dajú nájsť aj v súčasnosti.

01. Albánsko

albansko

Po celej krajine sú roztrúsené bývalé vojenské bunkre, ktoré tu zostali ešte z diktátorského režimu Envera Hoxha. Boli výsledkom Hoxhovej extrémnej paranoje.

Menšia poznámka: Jeho paranoja bola čiastočne opodstatnená, pretože bol nepriateľom s každým (obe strany studenej vojny)

 

1e3)g=1e3;else if(200>~~g)g=200;f.height=g}if(„link“===d.message)if(h=b.createElement(„a“),i=b.createElement(„a“),h.href=f.getAttribute(„src“),i.href=d.value,i.host===h.host)if(b.activeElement===f)a.top.location.href=d.value}else;}},d)a.addEventListener(„message“,a.wp.receiveEmbedMessage,!1),b.addEventListener(„DOMContentLoaded“,c,!1),a.addEventListener(„load“,c,!1)}(window,document);
//]]>

 

Zdroj: list25
Foto: list25

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov