Zaujímavosti

Britská rodina prišla o všetko kvôli jednému statusu na Facebooku


videní: 14.7K

Existuje veľa rozhodnutí, ktoré musia ľudia v záväznom vzťahu spraviť spoločne. Medzi nimi je aj jedno z najťažších a najdôležitejších rozhodnutí: o tom, kde bude rodina bývať. Je totiž potrebné zvážiť všetky možné faktory, ako škôlka, škola, doprava, práca a podobne. Keď britský pár v zložení Marka Higginsa a Becky Szenkovej stál pred týmto rázcestím, rozhodli sa, že je najlepšie priblížiť sa k pracovisku Marka. Nemohli však nájsť nikoho, kto by im pomohol presťahovať sa.

Takže sa rozhodli hľadať spoľahlivú spoločnosť na Facebooku.

Becky zakrátko narazila na spoločnosť, ktorú vlastnil muž menom Lee Green. Profil spoločnosti vyzeral profesionálne, rovnako ako ich webová stránka. Dokonca hovorila so samotným Lee Greenom a rozhodla sa, že je to spoločnosť, ktorú chce najať. Naplánovali si deň a všetko prebehlo podľa plánov. Ľudia z Greenovej spoločnosti prišli načas, aby mladú rodinku presťahovali. Tu však veci začínajú naberať rýchly spád.

Mark a Becky boli ohromení tým, ako rýchlo a efektívne pracovali zamestnanci Greenovej spoločnosti – v priebehu 45 minút naložili dodávku so všetkými ich vecami. Keď Mark a Becky komentovali, ako rýchlo dokončili prácu, jeden zo zamestnancov vysvetlil, že ich deň je nabitý inými pracovnými úlohami, ktoré musia splniť.

Ale ako sa ukázalo, vôbec to tak nebolo…

 

 

Pár vedel, že niečo nie je v poriadku, keď sťahováci neprišli podľa plánov na vopred dohodnuté miesto. Ako sa ukázalo, Lee Green v skutočnosti neexistuje a jeho sťahovacia spoločnosť bola podvodom zameraným na krádež peňazí a osobného majetku “zákazníkov”. Mark a Becky tak prišli o všetky svoje veci v priebehu jednej hodiny.

Pár, ktorý si nedávno otvoril vlastný bar s názvom Kôň a žokej, dúfal, že sa mu podarí premeniť svoje nové podnikanie na úspech. Avšak po tom, čo boli takýmto podlým spôsobom okradnutí, boli nútení spoliehať sa na dary, aby sa pokúsili získať svoj život späť. Hoci pár oceňuje všetku pomoc, ktorú dostal od úplných cudzincov, peniaze jednoducho nedokážu nahradiť sentiment odcudzených vecí. Medzi ukradnutým majetkom totiž boli napríklad aj zásnubné prstene.

Je veľmi pravdepodobné, že tieto veci sa páru už nikdy nevrátia. Ak by sme sa na to mali pozrieť z pozitívnej stránky, (nielen) Mark a Becky získali veľmi cennú lekciu.

Internet môže byť nebezpečné miesto a veci, ktoré sa zdajú úplne bezpečné, môžu byť v skutočnosti úplne opačné. Becky sa pokúsila nájsť najspoľahlivejšiu sťahovaciu spoločnosť, no nakoniec to malo za následok, že mladá rodina stratila úplne všetko. Tento prípad je dôkazom toho, akí opatrní musíme byť ohľadom vecí a údajov, ktoré uverejňujeme na internete.

Zdroj: Diply

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov