Tipy a triky

Očistná kúra organizmu po Veľkej noci – získaj naspäť energiu


videní: 4.6K

Konečne je za nami každoročný ošiaľ plynúci z oslavovania Veľkej noci. Žiaľ, je tu však niečo, čo nám všetkým ostalo – ťažoba v žalúdku z tých všetkých dobrôt. Klobásky, údené mäso, majonézové šaláty, syry, zákusky… Všetkého veľa škodí a kombinácie týchto potravín vo väčšom množstve môžu privolať žlčníkové záchvaty, zápchu alebo hnačku. Problémy môžu nastať nielen pri trávení, ale aj pri koncentrácii, môžeš tiež pociťovať výkyvy nálad. Ak sa radíš medzi zopár výnimiek, ktoré sa neprejedli, ostaň pri našom článku aj naďalej – zopár rád ohľadom očisty tela sa ti zíde počas celého roka.

V období menštruácie treba dávať pozor na radikálnu zmenu jedálnička – môže mať nepriaznivý vplyv na cyklus.
Je pravdepodobné, že sa vyskytnú mierne bolesti hlavy či návaly energie a následné útlmy – je to prirodzená reakcia podmienená množstvom toxínov v organizme. Dávaj si pozor na potraviny – vyvaruj sa tých, na ktoré si alergický (pre istotu ti to radšej pripomíname). Pokiaľ nemusíš, neužívaj počas tejto kúry žiadne lieky.

Ako na to? Môžeš si vybrať medzi dvoma cestami. Rozdiel v nich je v tom, že v prvom prípade môžeš jesť viacero vecí, kým v druhom prípade je prípustné konzumovať iba ovocie a zeleninu.

Prvá možnosť: detox trvá týždeň a je založený na ovocí, zelenine, semiačkach, orechoch, bylinkách, je bezlepkový a tiež bezlaktózový. Nemal by si počas neho prijímať žiadny kofeín. Ak si však nevieš predstaviť ráno bez kávy, siahni po zelenej káve. Do jedálnička zaraď  potraviny bohaté najmä na vlákninu, draslík, vitamín C a zdravé tuky. Odporúčame smoothies – potrebuješ najmä tekutú stravu, aby si nezaťažoval tráviaci systém po náročnom víkende plnom  mäsa. Polievka z čerstvej zeleniny je takisto vhodnou alternatívou. Môžeš si pripravovať šaláty, napríklad klasický grécky.

1

Druhá možnosť: detox trvá tri dni a tvoj jedálniček bude tvorený výlučne z ovocia a zeleniny. Samozrejme, budeš pociťovať hlad, no tri dni to hravo zvládneš. Pozor, na štvrtý deň sa neodporúča jesť segedínsky guláš a k tomu 7 knedlí! 🙂 Telo sa potrebuje zbaviť škodlivín, preto je nutné piť dostatočné množstvo vody (najlepšia je čistá voda so šťavou z citróna) alebo čajov – detoxikačné či bylinkové, na trhu je ich skutočne veľa. Ovocné šťavy s dužinou ťa okrem doplnenia tekutín aj zasýtia, tiež dostanú do tela množstvo vitamínov. Aj pri tomto spôsobe očisty je vhodné nejaké to smoothie, aby si nemusel chrúmať surovú papriku a zajedať ju paradajkou. Na raňajky je takáto vitamínová bomba ideálnou alternatívou. Alebo si urob jednoduchý šalát, kde môžeš primiešať aj ovocie. Ver, že obidve formy prinesú úspech vo forme energie a naviac zhodíš nejaké to kilečko. 🙂 Dobrú chuť!

2

Zdroj: topdesat.sk

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov