Video

Lupič si vybral zlú banku. Ochrankár ho zastrelil priamo na mieste


videní: 13.3K

Celý incident sa odohral v americkom mestečku Rockford  v štáte Illinois. Lúpež sa odohrala 20. januára tohto roku. Lupičom bol 34 ročný Laurence Turner, ktorý prepadol pobočku Alpine banky. Počas lúpeže ohrozoval zamestnancov a zákazníkov strelnou zbraňou, pričom sa maskoval lyžiarskou maskou. Po vbehnutí do banky neváhal a ihneď vystrelil do stropu a následne si to so zbraňou namieril na ochrankára Briana Harrisona. Ten neváhal, vytiahol pištoľ a paľbu opätoval. Lupiča nakoniec zasiahol, ten na mieste strelným zraneniam podľahol. Ochrankár Brian Harrison bol v minulosti zástupcom miestneho šerifa, takže dokonale zužitkoval svoje skúsenosti. Celú prestrelku zachytila bezpečnostný kamera. Miestny obyvatelia považujú ochrankára Briana Harrisona za hrdinu, keďže ochránil seba, zákazníkov ale aj pracovníkov banky. Joe Bruscato, prokurátor Winnebago Country State potvrdil, že ochrankár konal v sebaobrane a pri obrane iných osôb. Preto nebude čeliť žiadnemu trestnému stíhaniu.

 

 

Zábery z banky zachytávajú Turnera tesne po príjazde, keď si už zakrýval tvár a v rukách mal zbraň spolu aj s taškou. Následne je vidieť ako vbehne do banky vystrelí do stropu a na ochrankára. Ochrankár vytasí pištoľ a začne strieľať na lupiča, ktorý ostal veľmi prekvapený a pokúsil sa utiecť. To sa mu však nepodarilo a padá k zemi. Dokázal sa dostať ku dverám, kde podľahol strelným poraneniam v oblasti hrudníka a zadku.

 

 

Turner však nebol žiadne neviniatko. V deň lúpeže ukradol matkine auto Hyundai Santa Fe. V priebehu mesiaca to spravil už po štvrtýkrát. 23. novembra sa mu podarilo z klenotníctva ukradnúť notebook. Pitva však ukázala, že Turner bol počas lúpeže pod vplyvom drog – marihuany.

Banka sa vyjadrila, že pán Harrison jednal s veľkou odvahou a rýchlosťou. Ochránil tak „rodinu“ a stal sa pre vedenie banky hrdinom.

Video z lúpeže:

 

 

Zdroj: dailymail

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov