Zaujímavosti

Hokejový tím Ruska deklasoval Turecko 42:0


videní: 10.4K

Konečný stav 42 – 0 znie veľmi zaujímavo. Tento hokejový zápas sa odohral medzi Ruskom a Tureckom na Európskom olympijskom festivale mládeže. Podujatie sa organizuje každý nepárny rok a delí sa na dve časti – letnú a zimnú časť. Zúčastniť sa ho môžu športovci do 17 rokov. Festival sa organizuje od roku 1991.

Počas pondelňajšieho zápasu Rusko zdolalo Turecko tým najkrutejším možným spôsobom v histórii tohto športu – a to snáď na každej úrovni. To, že ruský hokej patril vždy medzi elitu je každému jasné. Tentokrát to na svojej koži pocítili aj mladíci z Turecka. Tí nedokázali Rusku streliť ani jeden jediný čestný gól.

Skóre po prvej tretine bolo 15:0. Po druhej 27:0 a v poslednej tretej tretine, Rusko pridalo ďalších 15 gólov. Týmto stanovili konečný výsledok na 42:0. Ruský brankár Makar Chufarov získal ocenenie za najlepšieho hráča zápasu.

 

 

Pre Turecko bola prehra o to horšia, že festival sa koná na severovýchode Turecka v meste Erzurum. Prezident hokejovej federácie Turecka Bulent Akay však ponúkol svetu vierohodné vysvetlenie, prečo zverenci Turecka prehrali tak vysokým rozdielom. Pre Hurriyet Daily News povedal, že to bol prvý zápas, kedy sa turecký tím stretol so svetovým hokejovým tímom ako je Rusko. Vraj, títo chlapci sú budúcnosťou tureckého hokeja. Poznamenal aj, že v Rusku hrá 87 000 detí hokej, zatiaľ čo v Turecku iba 579. To je naozaj obrovský rozdiel.

Video na ktorom sú zachytené všetky góly:

Na záver dodáme, že sa nejedná o najhoršiu prehru v ľadovom hokeji. Na prekvapenie, tú majú na svedomí naše hokejistky. V roku 2008 porazili Bulharsko vysokým rozdielom. Zápas sa skončil 82:0 v prospech Slovenska 🙂

Máš čas? Pozri si celý zápas. Nemôžeš však očakávať nejako napínavý súboj 😀 

 

Zdroj: stack, wikipedia

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov