TOP 10

Toto je 25 najnebezpečnejších plemien psov na svete

2018 najnebezpečnejších plemien

videní: 407.0K

Existuje mnoho faktorov, ktoré hrajú úlohu pri priraďovaní úrovne „nebezpečnosti“ pre psa, ale väčšina kritikov a bádateľov sa nezhoduje v tom, v čom tieto faktory sú. V dôsledku toho, že je to nespravodlivo necitlivé označiť psa ako nebezpečného. Avšak, nedá sa nič robiť, niektoré psie plemená majú väčší potenciál spôsobiť vážnu ujmu na človeku, v prípade, že by sa pes rozhodol zaútočiť. Preto pri tomto rebríčku 25 najnebezpečnejších plemien psov sa zameriame na potenciál psa pôsobiť vážnu ujmu na zdraví obete. Je dôležité si však uvedomiť, že väčšina psov je chovaná s túžbou potešiť svojich pánov. Takže väčšina prípadov týkajúcich sa psov pramení z nesprávneho tréningového a krutého správania sa majiteľa.

Hoci týchto 25 plemien bolo zaradených medzi najnebezpečnejšie plemená, vždy by malo platiť, že sa pes má oprieť o múdreho majiteľa. Ten by mal byť autoritou. Aj nebezpečný pes, ktorý je dobre vedený a má dobrý výcvik, môže prinášať radosť a dokazovať obdivuhodné kúsky.

 

25. Tosa Inu

Foto:Wikimedia

Foto:Wikimedia

Inu je masívny pes s niektorými variáciami s hmotnosťou medzi 60 až 90 kilogramami a môže dosiahnuť výšku 62 až 81 centimetrov. Pôvodne bol vyšľachtený ako bojový pes, je považovaný za nebezpečného a právne je v niektorých krajinách zakázaný.

 

24. Americký Bandog

Screenshot:YouTube

Screenshot: YouTube

Tento neuveriteľne silný pes je kríženec amerického pitbulteriéra a neapolského mastifa. Napriek svojmu svalnatému vzhľadu nebol pôvodne vyšľachtený pre boj. Avšak, niektorí majitelia ho ako bojového psa používali.

 

23. Cane Corso

Foto:Wikimedia

Foto:Wikimedia

Cane Corso je svalnatý pes, ktorý môže vážiť 44 až 68 kilogramov. Plemeno bolo Rimanmi používané vo vojne. Zdroje o ňom uvádzajú, že je to pes odvážny, razantný, svojhlavý no rozvážny, spolu s ohromnými obrannými vlohami. Nie je to však pes pre začínajúceho psíčkara, vyžaduje si pevnú ruku, dôslednosť a láskavý prístup.

 

22. Bulteriér

Foto:Wikipedia

Foto:Wikipedia

Známy je pre svoje veľkú hlavu v tvare vajca. Bulteriéry sú mimoriadne silné psy. Aj keď nijako zvlášť nie sú agresívne, toto plemeno je známe, že má silný „výjazd na korisť“, kvôli ktorému je bulteriér nebezpečný smerom k menším zvieratám.

 

21. Rodézsky ridgeback

Foto:Wikimedia

Foto:Wikimedia

Pôvodne pochádza z južnej Afriky. Tento pes je známy pre svoju schopnosť udržať levy preč od koristi.Tento polo-domácky lovecký pes je verný a inteligentný, ale je veľmi ohradený voči cudzím ľuďom. Vyžaduje tiež pozitívny prístup „odmena-výcvik“, zamedzenie hrubého zaobchádzania a dobré socializačné zručnosti, pretože môžu byť príliš citlivý a môže si vyvinúť agresívnu stránku povahy.

Pokračuj na ďalšiu stranu

Zdroj: list25.com | topdesat
Titulná foto: Flickr

1 2 3 4 5 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov