Video

Ruské filmové štúdio vytvorilo krátky animovaný film na počesť vojaka Andreja Timošenkova


videní: 4.6K

Ruské Patriot VideoStudio vytvorilo krátky animovaný film na počesť ruského vojaka Andreja Timošenkova, ktorý obetoval svoj život, aby zastavil samovražedný útok na konvoj humanitárnej pomoci v Sýrii v júni.

1,5 minútové animované video zobrazuje stručný životopis seržanta Timošenkova, nasleduje príbeh o jeho nasadení v Sýrii a jeho fatálny stret s ozbrojencami. Pôvodné video, zverejnené 14.novembra na YouTube kanáli štúdia, získalo viac ako 200.000 vzhliadnutí za pár dní a v súčasnosti má približne pol milióna videní. Pozri si anglickú verziu animovaného filmu.

Príbeh seržanta Timošenkova sa stal prvým animovaným filmom, ktoré ruské štúdio vytvorilo.

 

 

“Rozhodli sme sa začať s jeho príbehom, pretože sa to stalo v dnešnej dobe a mohlo by to byť jednou z hlavných historických udalostí vo svete a prebiehajúcich udalostiach v Sýrii, ” vysvetlil zástupca štúdia. Tvorba videa trvala asi jeden mesiac a podieľalo sa na ňom päť kreatívnych ľudí: scenárista, dvaja animátori, ilustrátor a koordinátor projektu.

“Zhromaždili sme informácie zo spoľahlivých zdrojov a hovorili sme tiež s blízkou rodinou zosnulého seržanta, aby sme čo najpresnejšie reprodukovali časovú os udalostí toho dňa. Scenár bol napísaný na základe zozbieraného materiálu, zatiaľ čo máš ilustrátor pracoval na náčrtoch pre video,” povedal zástupca štúdia.

Štúdio oznámilo plány na vytvorenie viac krátkych animovaných videí na počesť súčasných ruských hrdinov: “Veríme, že tento debut bude pre nás úspešný, a už sme vybrali niekoľko ďalších príbehov, ktoré budeme animovať v decembri ako novú sériu nášho filmu. Video bude k dispozícii na našom YouTube kanáli.”

Seržant Timoshenkov zomrel 16. júna 2016 v nemocnici na leteckej základni Hmeymim a po sebe zanechal manželku a mladú dcéru v ruskom meste Smolensk. Deň predtým vojak zabránil samovražednému útočníkovi spáchať atentát na distribučný bod humanitárnej pomoci. Vojak začal streľbu na jedno z troch vozidiel naplnených výbušninami a utrpel smrteľné poranenia pri výbuchu. 28-ročný vojak strávil v Sýrii asi tri mesiace.

 Zdroj: Sputnik

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov