Zaujímavosti

Čínsky farmár počas prác v záhrade našiel zvláštnu starovekú pečať. Ukázalo sa, že ide o vzácneho pavúka


videní: 3.7K

Čínsky farmár pracujúci vo svojej záhrade narazil na disk s tajomnými označením. Zdalo sa mu, že disk je zabezpečený starovekou pečaťou, ale pri bližšej obhliadke zistil, že ide o divného pavúka s divne vzorovaným bruchom.

Nemenovaný čínsky farmár pracoval vo svojej záhrade v kraji Pujiang v provincii S’-čchuan, keď si myslel, že našiel starovekú cennosť. Potom si však všimol, že sa vec pohybuje a uvedomil si, že ide vlastne o divného pavúka, hlási South China Morning Post.

 

 

Pavúk mal podivne ozdobené brucho, ktoré farmárovi mohlo pripomínať staroveké vzory. Názov tohto rodu pavúkovcov je Cyclocosmia Rickett. Sú považované za najstaršej pavúky na Zemi. V súčasnej dobe obývajú niektorých južných amerických štátov, Thajsku a Číne.

Pavúk rodu Cyclocosmia bol prvýkrát identifikovaný v juhovýchodnej Ázii v roku 1901. Od tej doby došlo len k šiestim zaznamenaným pozorovaniam týchto pavúkov v regióne.

Pavúky tohto druhu sú pomerne veľké, dosahuj dĺžku až 28 mm. Žijú v norách a využívajú ich sploštené brucho, aby „zapečatili“ vstup do nory v prípade ohrozenia.

V súčasnosti ich niektorí ľudia chovajú v teráriách. Vzhľadom na to, že tieto pavúky sú vzácne, predávajú sa za vysoké sumy. Pred niekoľkými mesiacmi bol pavúk rodu Cyclocosmia predaný pri on-line aukcii v Číne za 12.000 jüanov (približne 1700 eur). Farmár, ktorý pavúka našiel, ho chce predať “za dobrú cenu,” uvádza sa v správe.

 Zdroj: Sputnik

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov