Zaujímavosti

Taiwanska vláda požiadala Google o odstránenie fotografií tajomného ostrova


videní: 3.4K

Taiwanska vláda požiadala Google, aby rozmazali satelitné snímky sporného ostrova na ktorých bolo vidno nové vojenské zariadenia.

Ostrov Taiping, známy tiež ako Itu Aba je súčasťou súostrovia Spratly, ktoré sú v súčasnej dobe zapletené do napätých územných sporov v Juhočínskom mori.

Na ostrov si nárokujú práva štyri krajiny.

Hoci ostrov je riadený Taiwanom, právo na neho si nárokuje aj Čína, Vietnam a Filipíny. Práve to by mohlo byť dôvodom vzniku podivných objektov na jednej časti ostrova.

Problémom však je, že nikto nevie čo presne Google Earth odhalil a nie je jasné či objekty na snímkach slúžia na obranu, útok alebo kontrolu. Snímky, na ktorých bol ostrov zachytený je vidieť štyri trojbodové štruktúry v polkruhu vedľa modernizovanej pristávacej dráhy. Navyše sa objavujú obavy, že sa jedná o militarizáciu ostrova.

Tieto objekty, zachytené na satelitných snímkach mohli tak zvýšiť už dosť napätú situáciu kvôli územnému sporu.

Ministerstvo obrany zdôraznilo dôvernosť týchto informácií.

Situáciu nevysvetlilo ani Taiwanské ministerstvo obrany, ani pobrežná stráž. Jediné k čomu sa vyjadrili, bolo to, že tieto informácie sú veľmi dôverné a viac verejnosti nemôžu poskytnúť. Hovorca ministerstva však potvrdil, že Taiwan požiadal Google o rozmazanie satelitných snímok, ktoré túto oblasť mapovali. Dodal že konali na základe ochrany vojenského tajomstva a kvôli ochrane dôležitých vojenských objektov.

Môžeme snáď dúfať, že práve tento incident a tajnosti okolo neho, nebudú mať za následok rozpútania vojny v Juhočínskom mori.

91334605_37bd4b23-3c08-4d27-81ef-a1489a59b9d3

Google Earth

 

Zdroj: uniland.co.uk

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov